บล็อคนี้เกี่ยวกับเรื่องทั่วๆไปเกี่ยวกับอาหารไทย และสาระน่ารู้เกี่ยวกับเมืองไทย
Monday, January 24, 2011
Thai Alphabet Pictures - Part1
Thai Massage Gallery
Bridge Pose
The bridge pose is a Thai massage position that opens the back and chest areas.Back Press
The back press is a Thai massage pose that opens the shoulder and chest areas.King Cobra
The king cobra is a Thai massage pose that stretches the middle and upper back while opening the chest and shoulder area.
Cobra Pose
The Cobra is a Thai massage pose that stretches the middle and upper back while opening the chest and shoulder area.
Butterfly Pose
The butterfly pose is a Thai massage pose that stretches the hamstrings.
Spinal Twist in Lying Position
The spinal twist in lying position is a Thai massage pose that stretches the back and iliotibial band.
Shoulder Stand
The shoulder stand is a Thai massage pose that stretches the back and quadriceps muscles.
Plough pose
The plough pose is a Thai massage pose that stretches the neck and hamstrings.
Fish Pose
The fish pose is a Thai massage pose that stretches the back while opening the chest and shoulders.
Half Locust
Thailand Khanom Luk Chup Thai Candy
Khanom Luk Chup is a well-liked Thai candy (Kanom Thai).
The Thai sweets Khanom Luk Chup are made from
mungo beans, coconut milk, sugar, gelatin and natural food colours.
You need clever hands and a bit of passion and time
to get this beautiful, sweet fruits as a result.
สูตรอาหาร - ขนมจีนน้ำยากะทิ - Kanom Chine
ส่วนผสม
- พริกแห้ง 50 กรัม
- มะพร้าวขูด 1 กิโลกรัม
- กระเทียม 100 กรัม
- คั้นหัวกะทิ 2 ถ้วย หาง 8 ถ้วย
- ตะไคร้ 50 กรัม
- น้ำปลา 1/2 ถ้วยตวง
- ปลาช่อน 1 กิโลกรัม
- น้ำปลาร้าหรือ 1/2 ถ้วยตวง
- หัวหอม 100 กรัม
- ปลาอินทรีย์เค็ม 1/4 ถ้วยตวง
- ข่า 2 ช้อนโต๊ะ
- ขนมจีน 2 กิโลกรัม
- กระชาย 500 กรัม
- น้ำสำหรับต้มปลา 6 ถ้วยตวง
- เตรียมเครื่องน้ำพริกทั้งหมดลงต้มพร้อมน้ำเปล่า พอเดือดใส่ปลาที่ล้างสะอาดแล้วลงต้มให้สุก
- ตักเครื่องน้ำพริกและปลาขึ้น แกะก้างและหนัง โขลกเนื้อปลาให้ละเอียดพักไว้
- โขลกเครื่องน้ำพริกที่ตักขึ้นพักไว้ให้ละเอียด
- ใส่น้ำต้มปลาละลายเครื่องน้ำพริก กรองเอาแต่น้ำพริกข้น ๆ ไม่ใช้กาก ทำเช่นนี้ 2-3 ครั้งจนน้ำพริกสีจาง
- ใส่น้ำพริกผสมกับหัวกะทิตั้งไฟพอเดือด ใส่เนื้อปลา เติมหางกะทิ น้ำปลา น้ำปลาร้า เคี่ยวไฟอ่อน จนน้ำยาเริ่มข้น ชิมรส
- รับประทานกับผักเหมือด เช่น ถั่วงอก ผักกาดดอง ถั่วฝักยาว ผักกระเฉด พริกป่น ไข่ต้ม ฯลฯ
Ka Nom Chin Nam Ya (Thai noodle )
Subscribe to:
Posts (Atom)