Monday, January 24, 2011

Thai Alphabet Pictures - Part1

art
- (a chicken)



- (an egg)



- (a bottle)



- (a buffalo)



- (a human)



- (a bell)



- (a snake)



- (a plate)



- (a cymbal)



- (an elephant)



- (a chain)


Thai Massage Gallery

Bridge Pose

The bridge pose is a Thai massage position that opens the back and chest areas.
 
 

Back Press

The back press is a Thai massage pose that opens the shoulder and chest areas.

King Cobra

The king cobra is a Thai massage pose that stretches the middle and upper back while opening the chest and shoulder area.
 
 

Cobra Pose

The Cobra is a Thai massage pose that stretches the middle and upper back while opening the chest and shoulder area.
 
 

Butterfly Pose

The butterfly pose is a Thai massage pose that stretches the hamstrings.
 
 

Spinal Twist in Lying Position

The spinal twist in lying position is a Thai massage pose that stretches the back and iliotibial band.
 
 

Shoulder Stand

The shoulder stand is a Thai massage pose that stretches the back and quadriceps muscles.
 
 

Plough pose

The plough pose is a Thai massage pose that stretches the neck and hamstrings.
 
 

Fish Pose

The fish pose is a Thai massage pose that stretches the back while opening the chest and shoulders.
 
 

Half Locust

The half locust is a Thai massage pose that stretches the quadriceps and psoas muscles.
 
 

Spinal Twist

The spinal twist is a Thai massage pose that stretches the back on each side of the body.

Thailand Khanom Luk Chup Thai Candy



Khanom Luk Chup is a well-liked Thai candy (Kanom Thai).
The Thai sweets Khanom Luk Chup are made from
mungo beans, coconut milk, sugar, gelatin and natural food colours.
You need clever hands and a bit of passion and time
to get this beautiful, sweet fruits as a result.

สูตรอาหาร - ขนมจีนน้ำยากะทิ - Kanom Chine


ส่วนผสม
  1. พริกแห้ง 50 กรัม
  2. มะพร้าวขูด 1 กิโลกรัม
  3. กระเทียม 100 กรัม
  4. คั้นหัวกะทิ 2 ถ้วย หาง 8 ถ้วย
  5. ตะไคร้ 50 กรัม
  6. น้ำปลา 1/2 ถ้วยตวง
  7. ปลาช่อน 1 กิโลกรัม
  8. น้ำปลาร้าหรือ 1/2 ถ้วยตวง
  9. หัวหอม 100 กรัม
  10. ปลาอินทรีย์เค็ม 1/4 ถ้วยตวง
  11. ข่า 2 ช้อนโต๊ะ
  12. ขนมจีน 2 กิโลกรัม
  13. กระชาย 500 กรัม
  14. น้ำสำหรับต้มปลา 6 ถ้วยตวง
วิธีทำ
  1. เตรียมเครื่องน้ำพริกทั้งหมดลงต้มพร้อมน้ำเปล่า พอเดือดใส่ปลาที่ล้างสะอาดแล้วลงต้มให้สุก
  2. ตักเครื่องน้ำพริกและปลาขึ้น แกะก้างและหนัง โขลกเนื้อปลาให้ละเอียดพักไว้
  3. โขลกเครื่องน้ำพริกที่ตักขึ้นพักไว้ให้ละเอียด
  4. ใส่น้ำต้มปลาละลายเครื่องน้ำพริก กรองเอาแต่น้ำพริกข้น ๆ ไม่ใช้กาก ทำเช่นนี้ 2-3 ครั้งจนน้ำพริกสีจาง
  5. ใส่น้ำพริกผสมกับหัวกะทิตั้งไฟพอเดือด ใส่เนื้อปลา เติมหางกะทิ น้ำปลา น้ำปลาร้า เคี่ยวไฟอ่อน จนน้ำยาเริ่มข้น ชิมรส
  6. รับประทานกับผักเหมือด เช่น ถั่วงอก ผักกาดดอง ถั่วฝักยาว ผักกระเฉด พริกป่น ไข่ต้ม ฯลฯ

Ka Nom Chin Nam Ya (Thai noodle )